Jeugdcoaching Arnhem (13-18 jaar)

Elastiek jeugdcoach Arnhem

 

Jeugdcoaching (13-18 jaar)

‘Puberen’, menig ouder schrikt al bij het woord alleen! In de leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar speelt zich vaak andere problematiek af. Kinderen worden fysiek volwassen, maar ‘de geest’ groeit minder hard dan het lijf.

Faalangst, verslaving, angst voor de nieuwe school, een nieuw sociaal speelveld, zelf huiswerk plannen, tentamen of examenvrees, profiel- of pakketkeuze, van alle kanten komen ‘nieuwe’ bedreigingen op de jeugd af. Vaak compleet normaal en helemaal niet ernstig, maar in sommige situaties is hulp van buitenaf noodzakelijk. ‘Elastiek’ biedt die hulp! Ik breng het probleem in kaart en verzin een werkplan. Praktisch en haalbaar. Beter nog: uw kind maakt een werkplan, onder begeleiding van mij. Samen voeren we het uit.

Werkwijze: maatwerk
Telefonisch kunt u zich aanmelden en een afspraak maken voor een intakegesprek. We bekijken wat ik voor uw kind kan betekenen en stellen een hulpvraag samen. Meestal zal een kortdurend traject voldoende zijn, bijvoorbeeld vier of vijf wekelijkse sessies. Dan bekijken we hoe het gaat en bepalen we of meer sessies noodzakelijk zijn. Maatwerk, persoonlijk met u en uw ‘puber’ afgesproken. Misschien is het wenselijk dat er op school wordt geobserveerd, of bij u thuis. Veel is mogelijk en alles is bespreekbaar.

Bijles door ‘Elastiek’ Jeugdcoach Arnhem
Voor bijles of huiswerkondersteuning op de meeste vakgebieden van de eerste jaren van het middelbaar onderwijs kunt u ook bij ‘Elastiek’ terecht. Leren plannen, agendavoering zijn vaak gevraagde onderwerpen. Informeert u naar de mogelijkheden. Ook hier geldt: wacht u niet te lang. Het kost tijd om een opgelopen achterstand in te lopen.


Lees ook over: